Geert Bourgeois, Vlaams minister van Inburgering wil met een nieuw inburgeringsdecreet de integratiesector verenigen in een Eva.

maandag 25 maart 2013

Geert Bourgeois, Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand wil met een nieuw inburgeringsdecreet de integratiesector zoals we hem vandaag kennen (met integratiecentra, onthaalbureaus, vertaal- en tolkendiensten, integratiediensten, aanbieders van NT2, migrantenverenigingen, het minderhedenforum, enz.) verenigen in een extern verzelfstandigd agentschap (EVA). Dit betekent dat alle kleinere organisaties in deze sector die uit noden zijn ontstaan en met een eigen visie en inzicht zijn gegroeid, niet meer zullen bestaan.

Volgens een rapport van de Inspectie van Financiën zou het nieuwe centralistisch aangestuurde overheidsapparaat ook niet minder kosten dan wat nu aan subsidies wordt betaald aan de diverse actoren op het veld.

Het politieke debat hierover wordt dus harder en na de eerste bespreking van het ontwerpdecreet in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement werd er een hoorzittingen georganiseerd met het werkveld. De minister zal de vragen van de commissie die ontstaan zijn na deze hoorzitting moeten beantwoorden.

Ook de lokale diensten voor sociaal tolken en vertalen zijn opgenomen in de hervormingsplannen van de minister. We volgen dus het debat, maar het wordt nog even afwachten tot de sociaal tolken in onze sector  een duidelijker zicht over de toekomst van de sector zullen hebben.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Je kunt hieronder je bericht of commentaar achterlaten, maar je moet eerst inloggen met je Google- of Gmail-account of een andere openid account.

Met deze werkwijze proberen we onze site te beschermen van spam en andere anonieme berichten.

 

Sociale Media


Meest gelezen